Agenda

Lenny Kuhr op middeleeuws marktplein
20 mei

Zangeres Lenny Kuhr is de eerste artiest in een bijzondere reeks akoustische buitenconcerten op het sfeervolle middeleeuwse marktplein. Na sluitingstijd, als de rust in preHistorisch Dorp terugkeert, vormt de rustiek, historische sfeer rond herberg Den Bonten Os een uniek decor. Lenny Kuhr speelt haar nieuwe cd Gekust door de Eeuwigheid.

bekijk het evenement >Gifmengers & kruidenvrouwtjes; ontrafel hun geheimen!!
25 - 28 mei

Meer info volgt.

bekijk het evenement >De Vikingen komen! Durf jij ze aan?
3-5 juni

Meer info volgt.

bekijk het evenement >Op vakantie naar vroeger: bij ons reis je door de tijd!
14 juli - 27 augustus

Iedere week een nieuw historisch thema. Meer info volgt.

bekijk het evenement >Middeleeuws ridderfestijn met wapengekletter ende vermaeck
19-20 augustus

Meer info volgt.

bekijk het evenement >Overleef jij de oertijd? Kom bij ons op survival!
Herfstvakantie 14 - 22 okt

Meer info volgt.

bekijk het evenement >Agenda archief

meivakantie: Rare jongens die Romeinen? Ontdek het zelf!
22 april - 7 mei

Ontdek een Romeins kampement, doe mee met de legionairstraining, leer alles over Romeinse goden, het eten, speel spelletjes van 2.000 jaar geleden en maak zelf een Romeinse mantelspeld!

bekijk het evenement >exclusieve gezins-, en familie paasbrunch!
16 & 17 april

Een exclusieve paasbrunch voor het hele gezin of familie. De museumpoorten anderhalf uur vóór openingstijd zodat je kunt genieten van heerlijke streekgerechten en een bijzondere sfeer. De herbergier van Den Bonten Oss serveert een bijzondere paasbrunch in zijn 16e eeuwse herberg. Bij mooi weer op het middeleeuwse Marktplein. 

En vanzelfsprekend bent u de hele dag welkom voor bijzondere paasactiviteiten in preHistorisch Dorp met workshops, rondleidingen, middeleeuws vermaeck en  meer!

bekijk het evenement >historisch pasen met middeleeuws vermaeck
14 - 17 april

Hoezo historisch? Onze eieren zijn kakelvers! Het paasfeest wordt sinds de prehistorie gevierd. Natuurlijk kun je eieren vinden, maar let op want historisch goochelaar Jannes laat ze verdwijnen (zo-ma). We vieren Pasen door de eeuwen heen, en spelen spelletjes van alle tijdperken.

bekijk het evenement >Openingsweekend

De seizoensopening is traditioneel een groots evenement. Historische lieden van prehistorie tot Tachtigjarige oorlog bouwen hun kampement op. Het bruist van leven in de zes tijdperken. Bijzonder is natuurlijk de inzwering van burgemeester Jorritsma en de lancering van de Tijdkijker

bekijk het evenement >Duistere Halloween-nacht
28 & 29 oktober

Het middeleeuwse stadje Endehoven is tijdens twee Halloween-nachten sfeervol verlicht met fakkels op het eeuwenoude marktplein, warme haardvuren bij de hoeve en in de herberg branden kaarsen. 

bekijk het evenement >Griezelen: mythische monsters & draken
22 -30 oktober

De griezelspeurtocht in preHistorisch Dorp neemt je mee naar eeuwenoude tijden van prehistorie tot middeleeuwen. 

bekijk het evenement >Appeloogst: bak Germaanse appelpannenkoeken
17 & 18 september

Dit weekend is het weer tijd voor de appeloogst. Ook de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda zijn weer aanwezig.En prehistorische ambachtsgroep WEA!

bekijk het evenement >Durf jij een weekend prehistorie aan?
17 & 18 september

Durf jij een reis 2500 jaar terug in de tijd aan? In het prehistorische dorpje Eversham leer je vuur maken met vuursteen en ijzer. En na een rondleiding door de nederzetting gaan handen uit de mouwen en is het graan malen, hout hakken en met de hele groep een prehistorische maaltijd op houtvuur bereiden. Samen bak je brood in een echte leem-oven. 

bekijk het evenement >Extra vakantieprogramma!
t/m 4 september

Dagelijks loop je het tijdpad van 3500 v. Chr. tot aan de 80-jarige oorlog. Ontdek hoe jagers en verzamelaars leefden, stap binnen in een prehistorische boerderij, zit op de troon van de Heer van Woensel of neem plaats in een middeleeuwse herberg. 

bekijk het evenement >Vakantie: iedere dag open!
11 juli - 04 september

Wij zijn deze zomervakantie ieder dag open. Dus zeven dagen per week + vele historische activiteiten + thema-weekenden!

bekijk het evenement >de 80-jarige oorlog!
Was op 27 & 28 augustus

In de 80-jarige oorlog is Eindhoven liefst 17 keer overgegaan in handen van de Spaanse of de Staatstroepen. De belegeringen waren heftig met veel slachtoffers, schade aan gebouwen en de stadswal. 

bekijk het evenement >Ridders & Jonkvrouwen: het beleg van Eindhoven
Was op 20 & 21 augustus

Beleef dit weekend het beleg van Eindhoven zoals dat eind augustus 1397 plaatsvond.

bekijk het evenement >Magie in de middeleeuwen
Was op 13 & 14 augustus

Een van de leukste dingen op een middeleeuwse markt is de goochelaar. Jannus de goochelaar verbaast met zijn trucs en historische lach.bekijk het evenement >Ambachten door de eeuwen heen
Was op 6 & 7 augustus

Oude ambachten herleven in preHistorisch Dorp zoals middeleeuws pottenbakken, smeden, textiel bewerking door de eeuwen heen.

bekijk het evenement >Middeleeuwse muziek & dans met Gheselle
Was op 30 & 31 juli

Muziek speelde een belangrijke rol in het leven van de mensen in de middeleeuwen. Echte optredens van muzikanten waren echter heel bijzonder. 

bekijk het evenement >De échte wereld van Jeroen Bosch
Was op 3 juli

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

bekijk het evenement >De Romeinen komen! schrijf jij geschiedenis?
Was op 30 april - 8 mei

De Romeinen komen in de meivakantie! Ontdek het leven van deze veroveraars en bewonder de welvaart die ze naar onze streken brachten. Bouw jij mee aan een inheems-Romeins gebouw?

bekijk het evenement >Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >NIEUWS


Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]
2017-04-01

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

bekijk het evenement >


PreHistorisch Dorp in vogelvlucht
2017-03-30

Het preHistorisch Dorp neemt je mee naar lang vervlogen tijden. Ontdek hoe de eerste boeren werkten. Wat de Romeinen in onze streken kwamen doen, of hoe Eindhoven is ontstaan. In het preHistorisch Dorp ontdek je dit en nog veel meer op een actieve manier. Want dit is het enige museum in Nederland waar je vies mag worden!

bekijk het evenement >


Eindexamenstof in de praktijk
2017-02-23

Leerlingen van het Van Maerlant Lyceum spelen als voorbereiding op hun eindexamen historische scène’s uit de 80-jarige oorlog in Eindhoven na bij preHistorisch Dorp. 

bekijk het evenement >