Nieuws

Eindexamenstof 80-jarige oorlog in de praktijk

Leerlingen van het Van Maerlent Lyceum spelen als voorbereiding op hun eindexamen historische scène’s uit de 80-jarige oorlog in Eindhoven na bij preHistorisch Dorp. 

lees verder >Groei 23% en Kidsproof-prijs 2016

PreHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2016 23% meer bezoekers dan een jaar eerder. In totaal beleefden 45.427 bezoekers de zes historische tijdperken in het openlucht museum. Ook is de Kidsproof-prijs 2016 aan preHistorisch Dorp toegekend door de Museumvereniging.

lees verder >Nieuwe seizoen opent op 1 april 2017

Het nieuwe seizoen start op 1 april 2017. Tot dan zijn we voor groepen, bedrijven en scholen op afspraak geopend. 


lees verder >PreHistorisch Dorp wint Kidsproof-prijs van Museumvereniging

PreHistorisch Dorp is door de Museumvereniging onderscheiden met de Kidsproof-prijs tijdens de jubileumuitreiking “Kidsproofmusea” in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. “Een bijzondere erkenning voor de activiteiten die wij structureel voor kinderen organiseren”, lacht een trotse Ward Rennen, directeur van Eindhoven museum (preHistorisch Dorp).

lees verder >Rabo Museumkidsweek tijdens herfstvakantie

De herfstvakantie is dit jaar weer omgetoverd tot Rabo Museumkidsweek. preHistorisch Dorp staan BOL van de activiteiten.

lees verder >Stad in beweging

Een samenwerking van Eindhoven Museum, DAF Museum, Designhuis, Philips Museum & RHCe. Vanaf vrijdag 11 november in Designhuis, Stadhuisplein 3 in Eindhoven. Kijk hier voor meer info.

lees verder >Expositie in Wasvenboerderij

Boerenleven in Eindhoven tijdens de eerste helft van de 20e eeuw


lees verder >Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend

Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel in deelname is beperkt!

Museumschatjes is volgeboekt. Wilt u met uw school op de reservelijst? meldt u aan bij Sandra de Rouw. Informeer ook naar onze tijdelijke programma-aanbiedingen (geldig t/m 31 oktober) prehistorie én middeleeuwen vanaf € 5,- per leerling!

lees verder >Hallo Cultuur: gratis naar preHistorisch Dorp!

Hallo Cultuur is hét evenement waarbij cultureel Eindhoven zichzelf presenteert. PreHistorisch Dorp doet als een van de grotere Eindhovense instellingen vanzelfsprekend mee. Op zondag 4 september zetten wij onze deuren wagenwijd open! Je kunt gratis een kijkje nemen in het prehistorische dorpje Eversham en het middeleeuwse Endehoven!

lees verder >Eindhoven Museum verheugd met advies bijdrage Cultuurraad

Eindhoven Museum neemt met veel interesse kennis van het advies van de Cultuurraad Eindhoven. “Wij zijn verheugd dat de Cultuurraad adviseert om de bijdrage aan het museum op dezelfde hoogte te continueren”, stelt dr. Ward Rennen, directeur Eindhoven Museum. “Dit stelt het museum in staat om haar ambities en plannen zoals beschreven in het Activiteitenplan 2017-2020 te realiseren.”

lees verder >Groeten uit Eindhoven


80 affiches over de stad aangevuld met kunstwerken uit Eindhoven Museum worden vanaf zaterdag 2 juli in het Van Abbehuis tentoongesteld.

lees verder >Neem je vader gratis mee op vaderdag!

Verras jouw vader met een bezoekje aan preHistorisch Dorp! Gratis entree voor vaders op vaderdag.

lees verder >Bijenvolk in preHistorisch Dorp [VIDEO]

Een enorm bijenvolk streek dinsdag neer in preHistorisch Dorp. Al in de prehistorie werden bijen gehouden. Toch kwam een imker het bijenvolk verhuizen.

lees verder >VIPRE-opleggerbus weer op Strijp-S​​De VIPRE-opleggerbus doet voor het eerst sinds de wederopbouw weer Strijp-S aan. Eindhoven Museum presenteert de unieke bus samen met haar partners als aankondiging van de tentoonstelling Eindhoven in Beweging. Mobiliteit in EIndhoven vanaf 1945. De tentoonstelling is van 6 november 2-16 tot en met 31 januari 2017 in het Designhuis.

lees verder >Een oeroud ambacht? Bouw mee!

Wil jij een oeroud ambacht beoefenen? Bouw mee met de historische bouwploeg!


lees verder >Oerbiggetjes zijn er! Verzin jij een naam?

[VIDEO] De varkenskraal heeft nieuwe bewoners! Verzin jij een naam voor de überschattige biggetjes?

lees verder >Kijk in de historie met Virtual Reality

Ontdek het preHistorisch Dorp in Virtual Reality. Nieuwe technologische toepassingen en oeroude ambachten komen samen

lees verder >Herbergier serveert streeklunch

Ambachtelijke streekproducten waaronder speciaalbieren van Stadsbrouwerij Eindhoven proef je in Herberg Den Bonten Oss. Desiree en onze nieuwe cateraar (H)eerlijk Anders serveren duurzaam, zorgvuldig bereid, vol van smaak, puurheid en ambacht. Aan de hand van de nieuwe menukaart stelt u een (h)eerlijke lunch samen! Ook voor grote groepen!

lees verder >Nationale Museumweek: Ons echte goud

De Heer van Eindhoven was vermoedelijk de eigenaar van de gouden munthanger. Nu te zien in de Adellijke Hoeve, de voorloper van het kasteel van Eindhoven.


lees verder >Terug naar de oorsprong

Eindhoven Museum gaat terug naar haar oorsprong met restyling van haar erfgoedpark naar preHistorisch Dorp. “In de volksmond bleef de naam ‘prehistorisch dorp’ altijd in gebruik”, legt Ward Rennen, directeur van Eindhoven Museum uit. “Die naam roept een warm gevoel bij Eindhovenaren op.

lees verder >Zin in een historisch schoolreisje?

Schoolreisjes en excursiesScholen ontdekken het verleden bij ons. Ontdekt de ijzertijd of waan jezelf in de middeleeuwen!

Eversham is een typisch dorpje uit de ijzertijd. Hier scharrelen de kippen tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. In het middeleeuwse Endehoven waan je jezelf in de tijd van de wereldberoemde schilder Jeroen Bosch. De groepsactiviteiten en educatie programma's spelen in op de thema's uit die tijd.

Tip: boek een rondleiding en bewonder de adelijke hoeve, de voorloper van het kasteel in Brabant.

Lees verder voor meer info:

Meer info of direct boeken: neem contact op!!

lees verder >AGENDA


workshop oervlees

De workshop Oervlees in de middeleeuwse herberg Den Bonten Os op zaterdag 26 november vertelt waar speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn en hoe pulled-pork gemaakt wordt. Natuurlijk gaan deelnemers ook zelf aan de slag.

bekijk het evenement >


Stad in Beweging
11 november - 29 januari

Stad in Beweging toont hoe Eindhoven vanaf 1945 enorm groeide en – door techniek, design en planologie te combineren – is omgegaan met het mobiliteitsvraagstuk. De tentoonstelling, aangevuld met een blik op de toekomst, is een bijzondere samenwerking van Designhuis, DAF Museum, Eindhoven Museum, Philips Museum en RHCe.

bekijk het evenement >


Duistere Halloween-nacht
28 & 29 oktober

Het middeleeuwse stadje Endehoven is tijdens twee Halloween-nachten sfeervol verlicht met fakkels op het eeuwenoude marktplein, warme haardvuren bij de hoeve en in de herberg branden kaarsen. 

bekijk het evenement >