Nieuws

Groeten uit Eindhoven


80 affiches over de stad aangevuld met kunstwerken uit Eindhoven Museum worden vanaf zaterdag 2 juli in het Van Abbehuis tentoongesteld.

bekijk het evenement >Neem je vader gratis mee op vaderdag!

Verras jouw vader met een bezoekje aan preHistorisch Dorp! Gratis entree voor vaders op vaderdag.

bekijk het evenement >Bijenvolk in preHistorisch Dorp [VIDEO]

Een enorm bijenvolk streek dinsdag neer in preHistorisch Dorp. Al in de prehistorie werden bijen gehouden. Toch kwam een imker het bijenvolk verhuizen.

bekijk het evenement >VIPRE-opleggerbus weer op Strijp-S​​De VIPRE-opleggerbus doet voor het eerst sinds de wederopbouw weer Strijp-S aan. Eindhoven Museum presenteert de unieke bus samen met haar partners als aankondiging van de tentoonstelling Eindhoven in Beweging. Mobiliteit in EIndhoven vanaf 1945. De tentoonstelling is van 6 november 2-16 tot en met 31 januari 2017 in het Designhuis.

bekijk het evenement >Een oeroud ambacht? Bouw mee!

Wil jij een oeroud ambacht beoefenen? Bouw mee met de historische bouwploeg!


bekijk het evenement >Oerbiggetjes zijn er! Verzin jij een naam?

[VIDEO] De varkenskraal heeft nieuwe bewoners! Verzin jij een naam voor de überschattige biggetjes?

bekijk het evenement >Kijk in de historie met Virtual Reality

Ontdek het preHistorisch Dorp in Virtual Reality. Nieuwe technologische toepassingen en oeroude ambachten komen samen

bekijk het evenement >Herbergier serveert streeklunch

Ambachtelijke streekproducten waaronder speciaalbieren van Stadsbrouwerij Eindhoven proef je in Herberg Den Bonten Oss. Desiree en onze nieuwe cateraar (H)eerlijk Anders serveren duurzaam, zorgvuldig bereid, vol van smaak, puurheid en ambacht. Aan de hand van de nieuwe menukaart stelt u een (h)eerlijke lunch samen! Ook voor grote groepen!

bekijk het evenement >Nationale Museumweek: Ons echte goud

De Heer van Eindhoven was vermoedelijk de eigenaar van de gouden munthanger. Nu te zien in de Adellijke Hoeve, de voorloper van het kasteel van Eindhoven.


bekijk het evenement >Terug naar de oorsprong

Eindhoven Museum gaat terug naar haar oorsprong met restyling van haar erfgoedpark naar preHistorisch Dorp. “In de volksmond bleef de naam ‘prehistorisch dorp’ altijd in gebruik”, legt Ward Rennen, directeur van Eindhoven Museum uit. “Die naam roept een warm gevoel bij Eindhovenaren op.

bekijk het evenement >Zin in een historisch schoolreisje?

Schoolreisjes en excursiesScholen ontdekken het verleden bij ons. Ontdekt de ijzertijd of waan jezelf in de middeleeuwen!

Eversham is een typisch dorpje uit de ijzertijd. Hier scharrelen de kippen tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. In het middeleeuwse Endehoven waan je jezelf in de tijd van de wereldberoemde schilder Jeroen Bosch. De groepsactiviteiten en educatie programma's spelen in op de thema's uit die tijd.

Tip: boek een rondleiding en bewonder de adelijke hoeve, de voorloper van het kasteel in Brabant.

Lees verder voor meer info:

Meer info of direct boeken: neem contact op!!

bekijk het evenement >AGENDA


dit weekend: de 80-jarige oorlog!
27 & 28 augustus

In de 80-jarige oorlog is Eindhoven liefst 17 keer overgegaan in handen van de Spaanse of de Staatstroepen. De belegeringen waren heftig met veel slachtoffers, schade aan gebouwen en de stadswal. 

bekijk het evenement >


Ridders & Jonkvrouwen: het beleg van Eindhoven
20 & 21 augustus

Beleef dit weekend het beleg van Eindhoven zoals dat eind augustus 1397 plaatsvond.

bekijk het evenement >


Magie in de middeleeuwen
13 & 14 augustus

Een van de leukste dingen op een middeleeuwse markt is de goochelaar. Jannus de goochelaar verbaast met zijn trucs en historische lach.bekijk het evenement >