De échte wereld van Jeroen Bosch

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

Brabants wereldberoemde middeleeuwse schilder Jeroen Bosch (1450-1516) leefde in een stad zoals je die vindt aan het 15e eeuwse Jeroen Boschplein. Middeleeuwse stadsgebouwen zoals Herberg den Bonten Os, het Tolhuys, Wevershuis en de smidse: als je Bosch wilt kennen, moet je zijn échte wereld ontdekken. Ontdek hoe mensen in de tijd van Bosch leefden, werkten, eten en dronken.

De wereld in de schilderijen van Bosch staan bol van bijgeloof, wonderlijke gedrochten, duivels in alle soorten en maten. Ontdek speciale relikwieën en rituelen. Versla jij de monstertjes van Bosch?!

Aan het Jeroen Boschplein loop je binnen in vier bijzondere gebouwen uit de tijd van Jeroen Bosch. Het Tolhuys, Wevershuis, de smidse en 16 eeuwse herberg.

Speel vele bijzondere spelletjes geïnspireerd op de bekende schilderijen. Raak jij fabelachtige fantasiedieren met de kruisboog?


Zondag 3 juli van 11.00 - 17.00 uur!


Uitgebreid programma met veel theater!


  • Professor Alchemisticus Bombasticus en zijn rondreizend laboratorium toont magie, alchemie en wonderlijke wetenschap anno 1500.
  • Het Jeroen Bosch rariteitenkabinet met speciale relikwieën & monsters van niemand meer en niemand minder dan Jeroen Bosch!
  • Het Zuidelijk Toneel/Artemis Theater geeft een proloog op de nieuwe voorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde.*

  • Johannes de Nar & Jannus de Goochelaar
  • Jeroen Bosch spelletjes
  • Schilderen als ambacht
  • Middeleeuwse en prehistorische ambachtslieden*Over de voorstelling: Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde

In dit gewone dorp is iets bijzonders aan de hand. Er gaat een raadselachtig virus rond. De grote mensen hebben in het grootste geheim hun spullen gepakt en op karren geladen. Ergens in die huisjes slapen de kinderen. Zij weten nog van niks. Dit is het verhaal van Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde, een familievoorstelling die deze zomer en najaar een theatertournee maakt ihkv het Jheronimus Bosch jaar. Het pre Historisch Dorp laat een stukje van de voorstelling zien, gespeeld en verteld door acteur/verteller Marien Jongewaard.

aanvang: 12.00 en 15.00 uur. duur plm een half uur. locatie Runderhoeve.

geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar www.artemis.nl www.hzt.nl


Theater Jeroen Bosch rariteitenkabinet met speciale relikwieën & monsters van niemand meer en niemand minder dan Jeroen Bosch!

NIEUWS


preHistorisch Dorp in Eindhoven filmlocatie internationale filmproductie Redbad
2017-07-12

De nieuwe internationale filmproductie Redbad van de uit Eindhoven afkomstige regisseur Roel Reiné en filmproducent Klaas de Jong wordt deels opgenomen in preHistorisch Dorp in Eindhoven. Na het succes van film Michiel de Ruyter slaan beide filmmakers opnieuw de handen ineen voor een historisch filmepos. Naast opnames zal ook bekendmaking van de (inter)nationale sterrencast plaatsvinden in preHistorisch Dorp. Je kunt hier het volledige persbericht lezen Persbericht Redbad preHistorisch Dorp - Regionaal.pdf

bekijk het evenement >


Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]
2017-06-01

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

bekijk het evenement >


Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]
2017-04-01

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

bekijk het evenement >