Educatieve programma's

preHistorisch Dorp laat zes periodes uit onze geschiedenis zien. Daarmee beslaan we vier tijdvakken uit de moderne onderwijsmethodes. Zo is Eversham een typisch dorpje uit de tijd van jagers en boeren. Hier scharrelen de oervarkens in hun varkenskraal te midden van duizenden jaren oude boerderijen, schuren en kruidentuintjes.

In een van de ambachtshuizen in het middeleeuwse Endehoven waan je jezelf in een florerend stadje uit het tijdvak van steden en staten.

De groepsactiviteiten en educatieve programma's besteden aandacht aan leidende thema's bij de verschillende tijdvakken, zijn afgestemd op de hedendaagse doorlopende leerlijnen en spelen in op de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden. Lees hieronder meer over de leermethodiek of klik direct door naar een van onze programma's.

*Het programma-aanbod voor 2018 is geheel vernieuwd!*

Selecteer hieronder jouw tijdperk:

Tijd van Jagers en boeren

Tijd van Monniken en ridders

Tijd van Steden en staten

Tijd van Ontdekkers en hervormers

Leermethodiek

Onze educatieve programma's prehistorie sluiten aan bij de doorlopende leerlijnen Erfgoededucatie en Geschiedenis. De programma's passen daarnaast binnen de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige Oriëntatie. 

De roze iconen bij de afzonderlijke programma's tonen de 21e eeuwse vaardigheden die aan bod komen.

Op school

Wil je eerst in de klas aan de slag? Bouw bijvoorbeeld een middeleeuwse stad in de klas. Of speel het bordspel en leer alles over het leen in de middeleeuwse stad!

Lees hier alle info over onze speciaal samengestelde leskist.

Voor vragen, meer info of direct boeken; neem contact op!