Deze week

Ontdek zes historische tijdperken. Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel & steden tot aan de Tachtigjarige oorlog. Loop binnen in historische gebouwen, archeologisch gereconstrueerd. De boerderijen en ambachtshuizen komen tot leven komen met Mixed Reality de Tijdkijker! 

Tip: Download alvast thuis de Tijdkijker app.

Doordeweeks 

  • 12.30 uur historische workshop Lederen buideltjes maken
  • 13.30 uur Rondleiding
  • 14.30 uur historische workshop Vuur maken

Woensdagmiddag kinderprogramma: 15.00 - 17.00 uur Ridders en Jonkvrouwen gezocht!

Boek nu direct je tickets

Ontvang tickets direct per mail. Zonder reserveer-, of bijkomende kosten!Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste.Ontdek jij ze allemaal?

Dit weekend

Het Hemelvaart-weekende staatin het teken van kruidenvrouwtjes en gifmengers

Ontrafel jij hun geheimen? Maak onder meer heksenzalf, leer van en druïde, maak een floralore-wandeling en luist naar bijzondere verhalen van een kruidenvrouwtje. Maak kennis met de kruidenmeester. En nog veel meer.

Lees hier alle info over de historische activiteiten en extra workshops

De Tijdkijker

De Tijdkijker brengt je terug middenin historische scène's van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige oorlog. De Mixed Reality-belevenis combineert Virtual en Augmented Reality. Lees meer of kijk de video