Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten en kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

Kruiden en planten speelden door de eeuwen heen een grote rol. Niet alleen als voedsel, maar ook als medicijn of hulpstof bij bijvoorbeeld het verven van wol. Sommige planten hebben een bijzonder verhaal of werking. Zoals de alruin, een plant die kan doden door zijn geschreeuw. Of planten waarmee je mensen kon vergiftigen. Of ga je voor een frisse adem en poets jij je tanden binnenkort met blaadjes salie... Misschien helpt een zakje anijs onder je kussen wel om de nachtmerries te verjagen?

Tijdens Hemelvaart ontdek je van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni de magische wereld van planten en kruiden. Je leert kruiden te herkennen, maakt er drankjes van met de druide en je brouwt je eigen geneeskrachtige zalfjes met de barbier-chirurgijn. Lekker prutten met natuurlijke producten dus!

Kom jij ook? Laat het ons weten op Facebook!

NIEUWS


Groots Vikingfestival met 300 Vikingen
2019-06-08

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt drie dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers.

bekijk het evenement >


Back to basic: Kom logeren in de prehistorie
2019-05-23

Pak je spullen en vertrek voor een weekend op een reis 2500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in een ver verleden. Op zaterdag 6 juli is het preHistorisch Dorp open voor een overnachting.

bekijk het evenement >


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >