middeleeuws riddertoernooi: harnas aan & te paard!

Anno 1385: Elisabeth van Sevenborn en Cranendonck wordt als nieuwe Vrouwe van het middeleeuwse stadje Endehoven ingehuldigd. Ridders en burgers vieren ter ere van de nieuwe Vrouwe een groots tweedaags feest met als hoogtepunt het riddertoernooi met steekspel. 

Met gevelde lans denderen de dappere ridders op hun paarden over de steekbaan. Muzikanten laten hun mooiste liederen weerklinken. Een poppenspeler vermaakt een groepje kinderen op het middeleeuwse marktplein. In de lucht hangt de geur van vers vlees en bijzondere gerechten. De koks in de openluchtkeuken (zaterdag) weten van alles over middeleeuwse koken en jij mag natuurlijk voorproeven!

In de middeleeuwse schoonheidssalon (zondag) kunnen kleine jonkvrouwen, en -heren de leukste weetjes ontdekken over verzorging in de middeleeuwen. Laat je haar kammen met rozenwater en parfum of krijg een vlecht in de 14e eeuwse stijl! 

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018

Bestel direct fastlane-tickets

Ridderbanket: schuif aan voor de heerlijkste spijzen en dranken

De winnaar van het riddertoernooi wordt gehuldigd tijdens een middeleeuws ridderbanket. Na sluitingstijd als alleen middeleeuwse bewoners en enkele gasten nog binnen de stadsmuren van Endehoven verblijven, serveert de herbergier van Den Bonten Os de heerlijkste spijzen en dranken.

Een kamerheer vertelt allerlei leuke weetjes over middeleeuwse tafelmanieren, rituelen en etiquette. Vanavond spelen de muzikanten hun mooiste liederen en wordt er getoast op de nieuwe Vrouwe van Endehoven!


Reserveer direct

  


NIEUWS


REDBAD Experience
2018-06-26

Ontdek de wereld van REDBAD op dé filmlocatie. Met onder meer een exclusieve voorpremière en het Surviving REDBAD weekend.

bekijk het evenement >


Bezoek preHistorisch Dorp nu voor 1 euro
2018-06-05

Met de Lidl Museumactie bezoek je preHistorisch Dorp voor maar 1 euro! Zorg dat je snel je voucher aanvraagt, want op = op.

bekijk het evenement >


telefonische werkzaamheden
2018-05-25

Vrijdag 25 mei wordt er achter de schermen gewerkt aan onze telefooncentrale.

bekijk het evenement >