ontdek het begin van dutch design: kom bij ons oerontwerpen!

De herfstvakantie sluit dit jaar precies aan op de Eindhovense Dutch Design Week. Maar wist je dat Nederlanders al heel lang bezig zijn met uitvindingen en het ontwerpen van handige spullen voor in huis? Kom naar het preHistorisch Dorp en we laten je het zien. De hele week zal in het teken staan van ambachten en je kunt zelf overal aan meedoen.

Ga zelf aan de slag in vele historische ateliers als de oer-ontwerpers van vroeger!

Pak het smeedijzer op, maak een aardewerken potje in de IJzertijd of bewerk stenen op de authentieke manier met de mooiste historische patronen. Ontdek van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober veel oude ambachten.

Wist je dat Nederlanders al vele tijdperken met uitvindingen en het ontwerpen van handige spullen voor in huis bezig zijn? Stoere smeden bekwaamden zich al in de prehistorie en middeleeuwen in hun ambacht. In vele binnen-, en buiten-ateliers doe je zelf mee!

Bouw bijvoorbeeld op onze historische bouwplaats: gebruik de oorspronkelijke materialen en gereedschappen uit de geschiedenis! Bij het oplaaiende vuur in de smederij mag jijzelf aan de slag met echt smeedijzer (vanaf 8 jaar). Ontdek oude ambachten. Maak het zelf. Kom oerontwerpen!

Programma 22-26 + 28 okt   Oerambachten met onder meer vonken slaan, fibula's maken, vilten en mergel bewerken.  Met binnen-, én buiten-activiteiten!

Bestel nu je tickets

Herfstvakantie - Hoofdprogramma

  • 13-21 okt             ontdek het begin van Dutch Design met véél oerambachten
  • 27 okt                  Halloween voor kinderenNIEUWS


Back to basic: Kom logeren in de prehistorie
2019-05-23

Pak je spullen en vertrek voor een weekend op een reis 2500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in een ver verleden. Op zaterdag 6 juli is het preHistorisch Dorp open voor een overnachting.

bekijk het evenement >


Het Historisch Ambachtenlab is van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab is weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >