De Romeinen komen!

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd van 28 april t/m 5 mei. 

Romeinse activiteiten
Laat je verwennen in de beautysalon in onze Romeinse boerderij, proef de Romeinse hapjes, verkleed je in toga of loop mee met de Romeinse modeshow. Liever iets stoerders? Marcheer dan mee in het kampement van de legionairs van re-enactmentgroep Legio Secunda Augusta of ga samen met ambachtslieden aan het werk.

Geschiedenis
Zo’n 2000 jaar geleden trokken de Romeinen onze streken binnen. Aan de limes, de Romeinse rijksgrens, bouwden zij hun forten. De bevolking die vlakbij deze grens woonde (die langs de Rijn liep) kwam vaak in contact met de Romeinen. In onze streken rondom Eindhoven was dat veel minder. Toch sijpelden er ook bij ons Romeinse gebruiken en spulletjes door. Van 28 april t/m 5 mei komt Legio Augusta II bij ons op bezoek. Zij laten jou het echte soldatenleven zien én beleven.

De gewone burger
Bij onze tijdgidsen ervaar je hoe het leven voor de gewone burgers veranderde: zij kregen bijvoorbeeld een Romeinse maalsteen en soms wat luxe producten van de Romeinen mee. Uiteindelijk leerden we heel veel nieuwe dingen kennen zoals kippen, poezen, gedraaid aardewerk, olijfolie, wijn, citrusvruchten, Provençaalse kruiden en meer.

Romeinenweek
Hoewel de Romeinenweek officieel een week later is, haken wij wel aan op het thema ervan: ‘Waar zijn de vrouwen?’ De vrouwen, vaak onderbelicht, speelden namelijk ook een belangrijke rol in de Romeinse samenleving.  Dat doen we met een Romeinse beautysalon, het showen van Romeinse kleding, het klaarmaken van Romeinse hapjes en het spelen van Romeinse spelletjes. We vertellen ook over Romeinse godinnen en de rol van de Romeinse vrouw in het dagelijks leven. Dit jaar is het tijd voor de vrouwen om hun rol in de Romeinse samenleving te laten zien!

Wil je de Romeinse tijd écht ervaren? Bezoek dan het preHistorisch Dorp.
NIEUWS


Groots Vikingfestival met 300 Vikingen
2019-06-08

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt drie dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers.

bekijk het evenement >


Back to basic: Kom logeren in de prehistorie
2019-05-23

Pak je spullen en vertrek voor een weekend op een reis 2500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in een ver verleden. Op zaterdag 6 juli is het preHistorisch Dorp open voor een overnachting.

bekijk het evenement >


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >