Vikingfestival 2019

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp weer binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni 2019. Het hele dorp wordt 3 dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers.

Benieuwd naar onze editie in 2020? Bekijk het programma hier.


Zij nemen hun gezinnen mee en geven een kijkje in het dagelijks leven van zo’n 1.000 jaar geleden. Er zijn spectaculaire shows, wapendemonstraties en ambachten te bewonderen. Muzikanten bespelen authentieke instrumenten, verhalenvertellers dragen hun mooiste sagen voor en handelaars bieden bijzondere waren aan. Geniet van de verhalen en verbaas je over de rijkdom van de Vikingen. Dit wil je niet missen...


Shows

Laat je meevoeren bij spectaculaire shows. Twee keer per dag gaan de Vikingen in gevechtsuitrusting de strijd met elkaar aan: krijgen ze een eervol einde of gaan ze ten onder aan de kracht van de ander? Ook geven de Vikingen demonstraties van de échte wapens en harnassen waarmee ze vroeger ten strijde trokken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag in een vechttraining. De Vikingen leren je graag hoe je stand kan houden in dit ruwe leven. Durf jij het aan?


Markt

Sla je slag bij één van de stalletjes: je vindt door het hele dorp tal van kraampjes en tentjes. Hier kun je je jouw eigen échte Vikingwaar kopen: speelgoed, wapens, hapjes, houtwerken, sieraden, huiden, kleding en nog veel meer. Of je nu op zoekt bent naar waardige replica’s of jezelf wilt onderdompelen in wat geschiedenis: voor iedereen is er wel iets te vinden, te ruiken, of te proeven. Veel internationale handelaren komen van heinde en verre voor deze grote Whitsunjaarmarkt: sla deze historische Vikingmarkt daarom niet over!


Luisteren

Er komen tal van muzikanten mee die ervoor zorgen dat het een waar Vikingfeestje wordt. Dans jij mee op vroegmiddeleeuwse muziek? Ook komen er verhalenvertellers die jong en oud weten te binden. Luister naar spannende verhalen en sagen over het leven in de tijd van de Vikingen. Op zaterdag 8 juni zal er een nieuw boek 'De lier van Trossingen' gepresenteerd worden door Luit van der Tuuk, Nederlandse historicus en vooraanstaand schrijver van populair wetenschappelijke boeken over de Vroege Middeleeuwen. Dit boekt dient als gids voor verkenning van vroegmiddeleeuwse muziek. Tuuk neemt een replica van de lier mee naar zijn presentatie.Ontdekken

Ontdek het echte leven van de Vikingen. Deze noordelingen die rondtrokken door Europa staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. Speel de leukste Vikingspelletjes met ze of pas de kleding en attributen die ze mee hebben genomen. Laat je onderdompelen in deze wereld in de historische omgeving van het preHistorisch Dorp in de Genneper Parken.Dagprogramma

Download hier de flyer met het dagprogramma (wijzigingen voorbehouden).


Diner


Schuif zaterdag 8 juni tijdens het Vikingfestival aan bij het Vikingdiner in onze middeleeuwse Herberg. Ontdek de culinaire hoogstandjes van de oude Scandinaviërs met een moderne twist voor € 54,95 inclusief entree voor het Vikingfestival overdag. Drank is niet inbegrepen bij het diner. Op alle tafels vind je een rijkelijk assortiment van de onderstaande gerechten en kun je zelf naar hartenlust opscheppen.


Op het Vikingmenu

  • Oergroentesoep met speltbrood en lavasboter
  • Gevulde kip
  • Speenvarken gevuld met gehakt en tutti frutti
  • Gepocheerde zalm
  • Gemengde verse salade
  • Gevulde pompoen
  • Vers fruit
  • Brood
  • Diverse sauzen


We ontvangen je graag vanaf 18:00 uur voor een glaasje mede (met en zonder alcohol) en twee oersnacks.

Het feestmaal sluit aan bij het Vikingfestival. Bijna 300 Vikingen, demonstraties van ambachten, marktkramen, vechtshows, verhalen, muziek en nog veel meer. Je kunt de hele dag genieten van wat de Vikingen ons te bieden hebben!


Tickets
Bestel online je dagtickets voor het Vikingfestival vóór zaterdag 8 juni en ontvang direct € 1,- korting op de entreeprijs én ga naar binnen via onze fastlane. Op de dag van het evenement verkopen we ook tickets aan de deur en online voor € 14,50.

Parkeren
Tijdens het festival zorgen wij voor een beveiligde parkeerplek. Voor € 5,- kun je de gehele dag je auto naast het openluchtmuseum neerzetten. Vanuit het parkeerterrein is het 5 minuten lopen.

De tickets geven toegang tot één dag van het festival. Wil je meerdere dagen komen? Dan is het verstandig om meerdere tickets aan te schaffen.

Houd er rekening mee dat je bij de meeste kraampjes van de Vikingmarkt met cash moet betalen. Bij de Herberg en verkooppunten voor snacks en drinken kan je zowel pinnen als met cash betalen. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen.


Let op: kom gerust gekleed als Viking, maar laat je stalen wapens thuis.