Vikingfestival: het grootste vikingfestival van Nederland


Vechters, ambachtslieden, muzikanten, vertellers en marktventers; ook dit jaar neemt een bontgekleurd gezelschap aan Vikingen het preHistorisch Dorp over. Vanwege het coronavirus dit jaar niet tijdens Pinksteren, maar op 19 en 20 september. Sla je slag en reserveer je vroege-Viking-tickets! 

Het Vikingfestival in het preHistorisch Dorp

  • 19 & 20 september 2020
  • Van 10:00 - 17:00 uur
  • voor vechtersbazen en verhalenliefhebbers


Plunder snel, er is een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Van verhalenvertellers tot vechtersbazen

Houd jij van echte Vikingverhalen of krijg je het warm van vechten? Of ben je misschien op zoek naar het mooiste stofje of het leukste sieraad? Op het grootste Vikingfestival van Nederland sla jij je slag.

Het Vikingfestival in het preHistorisch Dorp is het grootste Vikingfestival van Nederland. Ook dit jaar komen ruim 200 Vikingen naar Eindhoven om jou een kijkje te geven in het leven van zo'n 1.000 jaar geleden.


Laat je meevoeren door spectaculaire shows en muziek, waan je in een gevecht tijdens wapendemonstraties, luister naar stoere Vikingverhalen en koop je Vikingwaar op de markt. Zo ontdek jij het échte leven van de Vikingen. Ze stonden misschien bekend als ruwe veroveraars, maar het waren zeker ook bekwame ambachtslieden en handelaren.

Noot: Leuk als je gekleed komt als Viking! Je stalen wapens mogen echter thuis blijven. Dat scheelt weer ballast.

Prijzen & tickets

Voor het Vikingfestival geldt een toeslag op de reguliere entreeprijs. 

Plunder als eerste jouw tickets in de voorverkoop!

  • Verrekte-vroege-Viking-ticket t/m 30 juni: € 12,50
  • Vroege-Viking-ticket t/m 23 augustus (Ridderfest): € 13,50
  • Prijs Vikingfestival vanaf 24 augustus: € 15,-


Let op: de tickets geven toegang tot één dag van het festival. Wil je meerdere dagen komen? Dan is het verstandig om meerdere tickets aan te schaffen.

Houd er rekening mee dat je bij de meeste kraampjes van de Vikingmarkt met cash moet betalen. Bij de herberg en verkooppunten voor snacks en drinken kun je zowel pinnen als met cash betalen. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen.


Volg het Vikingfestival op Facebook


Houd onze website en onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes over het Vikingfestival en laat andere Vikingen weten dat je gaat!