Workshop Oervlees

Kleurrijk, mals oervlees van bijzondere oervarkens uit de 'prehistorie'. Ontdek hoe je een varken uitbeent, waar de varkenshaas en kinnebak zit en hoe smaakvol deze oervarkens proeven. Doe mee aan de workshop Oervlees!

We ontvangen je aan het eind van zaterdagmiddag 3 november (17:00) in preHistorisch Dorp. De herbergier verwelkomt je met een drankje bij het haardvuur in middeleeuwse herberg Den Bonten Os.

Schoon aan de haak hangt de helft van een van de twee oervarkens van preHistorisch Dorp. Deze varkens groeiden dit jaar op in de grote prehistorische varkenskraal. 

Enorm mals vlees van het Duke of Berkshire-ras. Biologisch boer en slager John van Lieshout vertelt het bijzondere verhaal van big tot varkensbiefstuk. 

John demonstreert hoe je een varken uitbeent. Ontdek waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn.
Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag: we maken zelf op ambachtelijke wijze oerworst.

We bereiden het bijzondere vlees voor een uniek diner met naast het verse vlees ook zelfgemaakte stamppotten van het oervlees. 

Tenslotte eten we dit heerlijks op, onder het genot van een glas (speciaal) streekbier of een goede wijn. Je mag zelf kiezen, alle drank is inbegrepen. Het wordt een sfeervolle avond bij de enorme haard van herberg Den Bonten Os.

En wat er van het oervlees over blijft, krijg je mee naar huis.

Programma, zaterdag 3 november 17:00 – 21:00 uur

  • Ontvangst met borrelhapje en drankje
  • Uitleg over het oervarken door boerderij slager John van Lieshout
  • Uitbenen van het oervarken
  • Toelichting op de verschillende vleessoorten van kinnebak en procureur tot varkenshaas
  • Workshop worsten maken
  • Bereiden vlees op een open vuur
  • Stamppot bereiden
  • Diner van vers oervlees, twee soorten stamppot 
  • Alle drankjes
  • Vlees voor thuis (enkele kilo’s per deelnemer)

Prijs € 75,- per persoon (maximaal 25 deelnemers, vol is vol)

Boek nu jouw deelname NIEUWS


nominatie leukste uitje van Brabant: Stem op ons!
2018-09-12

preHistorisch Dorp staat volgens de ANWB al op de tweede plaats voor "Leukste uitje, Noord-Brabant 2019". Help ons eerste worden door op ons te stemmen! Vind jij ons leuk en gun je ons 10-sterren? Doe mee en maak kans op een leuk uitje voor het hele gezin!

bekijk het evenement >


Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend vanaf 28 augustus
2018-08-24

De inschrijving is inmiddels gesloten!

 Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel; in deelname is beperkt!

bekijk het evenement >


REDBAD Experience
2018-06-26

Ontdek de wereld van REDBAD op dé filmlocatie. Met onder meer een exclusieve voorpremière en het Surviving REDBAD weekend.

bekijk het evenement >