Het educatieve aanbod

Het verleden wordt pas leuk als je het zelf mag ervaren!

In het preHistorisch Dorp bieden we programma’s aan die aansluiten bij de Tijdvakken uit de geschiedenislesstof. In een paar uur of zelfs meerdere dagen ontdek je onze geschiedenis door haar vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven. Duik met ons het verleden in en maak de geschiedenisles tot een onvergetelijke ervaring! Klik verder en ontdek het geschikte programma voor jouw klas.

Methodiek

Onze educatieve programma's prehistorie sluiten aan bij de doorlopende leerlijnen Erfgoededucatie en Geschiedenis. De programma's passen daarnaast binnen de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige Oriëntatie. 

De roze iconen bij de afzonderlijke programma's tonen de 21e eeuwse vaardigheden die aan bod komen.

Begeleiding en voorwaarden

Begeleiding

Onze programma’s draaien om beleven door doen. En daarbij is wat extra toezicht onontbeerlijk! Wij verzoeken scholen dan ook vriendelijk om zelf voor voldoende begeleiding te zorgen. We gaan uit van minimaal 1 eigen, participerende begeleider per 8 kinderen.

Voorwaarden

*Begeleiding vanuit preHistorisch Dorp en materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Prijzen zijn op basis van minimaal 20 personen.

*Bij slecht weer of een tekort aan meegekomen begeleiders kunnen er programmaonderdelen aangepast worden.

 *In de winterperiode van november t/m maart is het niet mogelijk programma’s met een overnachting te boeken.