preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp: 6 dagen per week open

Beleef de geschiedenis: reis 15.000 jaar in 1 dag! Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel en steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ontmoet bewoners in eeuwenoude hoeves en boerderijen. Doe mee aan historische spelletjes, maak Oerselfies en ontdek de tijdkisten! 

Koop nu je tickets

Wat is er te doen in het preHistorisch Dorp? Bekijk de korte documentaire die MuseumTV over ons park maakte:


Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens je bezoek? In Herberg Den Bonten Os serveren we verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden 

Vanaf 30 maart zijn we van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur geopend. Tijdens feestdagen en schoolvakanties zijn we ook op maandagen geopend.
Gedurende het hele jaar is het mogelijk om feestjes, bijeenkomsten of vergaderingen te reserveren in het preHistorisch Dorp.

De Tijdkijker

De Tijdkijkerapp brengt jou midden in historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ga op speurtocht en vind zes echte archeologische objecten in verschillende huizen. Als je ze hebt gevonden, geeft de app je een opdracht. Ook kun je toffe Oerselfies maken: je transformeert in onze app tot een stoere jager of iemand van adel! Heb je alle punten gevonden en de opdrachten goed uitgevoerd? Dan ben je een echte tijdreiziger. Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Historische belevenissen

Rondleiding

Ontmoet historische bewoners in zes tijdperken op hun erven, ambachtsgebouwen en hoeves. Iedere dag om 14:30 kun je deelnemen aan een rondleiding door het dorp. Tijdens feestdagen en in weekend is er een extra rondleiding om 13:00.

Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij een rondleiding op maat. Hiervoor kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Historisch Ambachtenlab

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen! Bekijk het programma.

Bekijk de plattegrond

Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Historisch Ambachtenlab
Iedere woensdagmiddag 15:00 - 17:00 uur

Weet jij hoe je van leer een armband maakt? Of wil je heel graag een eigen drinkbeker van hoorn maken? Kom dan naar het Historisch Ambachtenlab in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op woensdagmiddag creatief aan de slag met oeroude technieken in deze historische knutselclub.

bekijk het evenement >


Koningsschieten: Schiet raak met pijl en boog
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel ´Koningsschieten´ gehouden. Met historische pijl en boog. Op zaterdag kunnen bezoekers zelf leren schieten. Een handboog, een pijl en een doel. Het lijkt simpel, maar is het dat ook? Ervaar het zelf en leer deze eeuwenoude sport. 

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >