Beleef geschiedenis

Dagje uit naar het openluchtmuseum

In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten voor iedere leeftijd zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Ontdek onze geschiedenis door deze vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven 


Wat is er te doen in het preHistorisch Dorp? Bekijk de korte documentaire die MuseumTV over ons park maakte:

Tijdens de pauze van onze bewoners kun je tal van onbemande activiteiten ondernemen. Bekijk ze hier:

App: De Tijdkijker

Speurtocht

De Tijdkijkerapp brengt jou midden in historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ga op speurtocht en vind zes echte archeologische objecten in verschillende huizen. Ook kun je toffe Oerselfies maken: je transformeert in onze app tot een stoere jager of iemand van adel!

Audiotour

Heb je behoefte aan meer inhoud en verdiepingen tijdens je bezoek? Dan kun je in de app de audiotour doen. Wandel langs alle hoogtepunten terwijl onze gids je meeneemt door de geschiedenis. Neem je eigen oordopjes mee of koop een paar aan de kassa voor slechts € 1,-
Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Ervaar het verleden

Rondleiding

Iedere dag om 14:30 kun je deelnemen aan een gratis rondleiding door het dorp. Tijdens feestdagen en in het weekend is er een extra rondleiding om 12:30.

Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij een rondleiding op maat. Hiervoor kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens je bezoek? In Herberg Den Bonten Os serveren we in het weekend en tijdens feestdagen verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Tijdens feestdagen en schoolvakanties zijn we ook op maandagen open. Gedurende het hele jaar is het mogelijk om feestjes, bijeenkomsten of vergaderingen te reserveren in het preHistorisch Dorp.

Bekijk de plattegrond

Ontdek Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Historisch Ambachtenlab
Iedere woensdagmiddag 15:00 - 17:00 uur

Weet jij hoe je van leer een armband maakt? Of wil je heel graag een eigen drinkbeker van hoorn maken? Kom dan naar het Historisch Ambachtenlab in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op woensdagmiddag creatief aan de slag met oeroude technieken in deze historische knutselclub.

bekijk het evenement >


zomervakantie 2019: schiet terug in de tijd
6 juli t/m 18 augustus

In de zomer beleef je iedere dag nieuwe historische avonturen in het preHistorisch Dorp: 7 dagen per week open van 10:00 - 17:00! Beleef de geschiedenis van boogschieten tot broodjes bakken en van middeleeuwse ambachtslieden tot een heus ridderkampement. Maak een praatje met de bewoners en neem deel aan hun dagelijkse activiteiten. Misschien is dit wel het enige museum in Nederland waar je vies mág worden. Is er een leukere manier om meer over geschiedenis te leren..!?

bekijk het evenement >


Groots ridderspektakel
17 & 18 augustus

Haal de speelzwaardjes en schilden maar uit de kast: In het weekend van 17 en 18 augustus staat het preHistorisch Dorp compleet in het teken van ridders. Deze ridders reizen nooit alleen: zij worden vergezeld door hun schildknapen, jonkvrouwen en huishouding. Voor entertainment zorgen de beste acrobaten uit Zweden, middeleeuwse muzikanten en vele andere personages uit de 15e eeuw. Sla vooral de shows en vechtdemonstraties van de ridders niet over!

bekijk het evenement >