Beleef geschiedenis

T/m 27 maart gesloten

Het preHistorisch Dorp is van 4 november 2019 t/m 27 maart 2020 in verband met de winterperiode gesloten. Houd onze social media kanalen, zoals Facebook, in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste evenementen.

Dagje uit naar het openluchtmuseum

In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten voor iedere leeftijd zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Ontdek onze geschiedenis door deze vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven 


Wat is er te doen in het preHistorisch Dorp? Bekijk de korte documentaire die MuseumTV over ons park maakte:

Tijdens de pauze van onze bewoners kun je tal van onbemande activiteiten ondernemen. Bekijk ze hier:

App: De Tijdkijker

Speurtocht

De Tijdkijkerapp brengt jou midden in historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ga op speurtocht en vind zes echte archeologische objecten in verschillende huizen. Ook kun je toffe Oerselfies maken: je transformeert in onze app tot een stoere jager of iemand van adel!

Audiotour

Heb je behoefte aan meer inhoud en verdiepingen tijdens je bezoek? Dan kun je in de app de audiotour doen. Wandel langs alle hoogtepunten terwijl onze gids je meeneemt door de geschiedenis. Neem je eigen oordopjes mee of koop een paar aan de kassa voor slechts € 1,-
Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Ervaar het verleden

Rondleiding

Iedere dag om 14:00 kun je deelnemen aan een gratis rondleiding door het dorp. Tijdens feestdagen en in het weekend is er een extra rondleiding om 12:30.

Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij een rondleiding op maat. Hiervoor kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens je bezoek? In Herberg Den Bonten Os serveren we in het weekend en tijdens feestdagen verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden

Let op: van 4 november 2019 t/m 27 maart 2020 zijn wij gesloten. Vanaf 28 maart zijn we open van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Tijdens feestdagen en schoolvakanties in de regio Zuid zijn we ook op maandagen open. Gedurende het hele jaar is het mogelijk om feestjes, bijeenkomsten of vergaderingen te reserveren in het preHistorisch Dorp.

Bekijk de plattegrond

Ontdek Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Coronavirus & preHistorisch Dorp

Het ministerie heeft besloten dat een bijeenkomsten van 3 personen of meer niet zijn toegestaan tot 1 juni. Dit betekent dat onze sluitingsperiode in ieder geval wordt verlengd tot deze datum. We hopen dat we ons openluchtmuseum zo snel mogelijk weer open mogen stellen voor bezoekers. We bekijken per dag de maatregelen van het RIVM en volgen deze op.

bekijk het evenement >


Kleurplaten

Kleur het verleden! Download hieronder een van onze drie kleurplaten door op de tekst te klikken en voorzie het verleden van kleur. Je kunt kiezen uit verschillende periodes die je ook terugvindt in het preHistorisch Dorp. Heb je er eentje af? Stuur 'm dan op naar een vriend of familielid. Je mag 'm ook naar ons sturen. Post ontvangen is altijd leuk, toch?

bekijk het evenement >


Ga een weekend terug in de prehistorie
13 & 14 juni en 29 & 30 augustus 2020

Wil jij alleen, met zijn tweeën of met je hele gezin één weekend ontsnappen aan de drukte, het contact met elkaar terugvinden en ontdekken hoe het écht was om in de prehistorie te leven?

Pak dan nu de kans om te overnachten in het preHistorisch Dorp.

Noem het een digital detox of een weekend back-to-basic. Dit is het enige weekend waarbij je geen foto’s nodig hebt om ervan na te kunnen genieten. Het belooft een onvergetelijk weekend te worden waar nog lang over na te praten valt.

bekijk het evenement >