Kidsproofprijs 2018: Beste museum van Noord-Brabant. Derde in Nederland

preHistorisch Dorp uit Eindhoven is door 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot het “Kidsproof museum 2018 van Noord-Brabant”. Kersvers Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, reikte de prijzen uit. Bovendien is het openluchtmuseum het derde beste van Nederland.

In totaal werden de Nederlandse musea ruim 8.000 keer gekeurd door de Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). preHistorisch Dorp valt bijzonder in de smaak: “De virtual reality-tour is heel cool en je mag écht boogschieten”, aldus een Museuminspecteur. 


“Een geweldige erkenning voor de historische evenementen die onze medewerkers en vrijwilligers telkens opnieuw neerzetten”, aldus een trotse Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp.

AGENDA


Ridderbanket: schuif aan voor de heerlijkste spijzen en dranken
11 aug

De winnaar van het riddertoernooi wordt gehuldigd tijdens een middeleeuws ridderbanket. Na sluitingstijd als alleen middeleeuwse bewoners en enkele gasten nog binnen de stadsmuren van Endehoven verblijven, serveert de herbergier van Den Bonten Os de heerlijkste spijzen en dranken. Voor het hele gezin!

bekijk het evenement >


middeleeuws riddertoernooi: harnas aan & te paard!
11 - 12 aug

Anno 1385: Elisabeth van Sevenborn en Cranendonck wordt als nieuwe Vrouwe van het middeleeuwse stadje Endehoven ingehuldigd. Ridders en burgers vieren ter ere van de nieuwe Vrouwe een groots tweedaags feest met als hoogtepunt het riddertoernooi met steekspel. 

bekijk het evenement >


beleef 15.000 jaar in 1 dag!
7 juli - 2 sep

Jouw leukste zomertrip: reis 15.000 jaar terug in de tijd, ontmoet heel veel historische figuren in hun jagershutten, ambachtshuizen, prehistorische en inheems Romeinse hoeves. Met vele historische belevenissen, van vuur & ijzer maken, broodjes bakken tot boomstamkano varen, boogschieten en nog veel meer!

bekijk het evenement >