Paasbrunch in het preHistorisch Dorp

Vier het voorjaar en geniet samen met je familie van een heerlijke paasbrunch in het preHistorisch Dorp. Schuif eerste of tweede paasdag aan in onze herberg en laat je verwennen in een historische setting. Bij mooi weer brunchen we buiten! Naderhand kun je uiteraard met z’n allen genieten van de levende geschiedenis in ons museum: rondleidingen, workshops, dieren en natuurlijk allerlei paasactiviteiten. Tijdens Pasen zijn wij geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op maandag!

Het paasfeest kent een rijke geschiedenis die ver teruggaat. Tegenwoordig is het voor de meesten een fijn familiefeest in de lente, waarin alles opnieuw tot leven lijkt te komen en de kou weer achter ons ligt. Dat is eigenlijk ook precies wat er van oudsher wordt gevierd: het heidense feest stond in het teken van de komst van de lente, en dus vers eten. De planten groeien weer en de kippen leggen eieren. De barre winter is voorbij en dat mocht gevierd worden! Dit rijke verleden van het paasfeest maakt het bij uitstek een feest dat we in het preHistorisch Dorp graag vieren.


Bekijk het evenement of koop direct je tickets.

AGENDA


Historisch Ambachtenlab
Iedere woensdagmiddag 15:00 - 17:00 uur

Weet jij hoe je van leer een armband maakt? Of wil je heel graag een eigen drinkbeker van hoorn maken? Kom dan naar het Historisch Ambachtenlab in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op woensdagmiddag creatief aan de slag met oeroude technieken in deze historische knutselclub.

bekijk het evenement >


Koningsschieten: Schiet raak met pijl en boog
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel ´Koningsschieten´ gehouden. Met historische pijl en boog. Op zaterdag kunnen bezoekers zelf leren schieten. Een handboog, een pijl en een doel. Het lijkt simpel, maar is het dat ook? Ervaar het zelf en leer deze eeuwenoude sport. 

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >