Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend

Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel in deelname is beperkt!

Wilt u met uw school gebruik maken van museumschatjes en heeft u vanuit Erfgoed Brabant een voucher voor een museumbezoek ontvangen? Dan kunt u vanaf dinsdag 5 september contact met ons opnemen voor het maken van een reservering. U kunt alleen telefonisch reserveren via 040-8200115.

De data waarop het speciale programma plaatsvindt is maandag 23 oktober en dinsdag 24 oktober om 9:00 uur, 11:00 uur en 13:30 uur. Op woensdag 25 oktober is dit om 9:00 uur en 11:00 uur. Op deze dagen kan uw groep worden ingeroosterd. Op volgorde van binnenkomst worden de aanvragen in behandeling genomen en waar er ruimte is, met u in overleg, ingepland

De klas maakt op een leuke, interactieve wijze kennis met erfgoed en het museum. Voorafgaand aan het bezoek ontvangt u via Erfgoed Brabant een lesbrief voor in de klas. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Erfgoed Brabant: www.erfgoedbrabant.nl/museumschatjes.

Wel zijn er enkele belangrijke spelregels. Want net als afgelopen jaren overstijgt de vraag ruimschoots het aantal beschikbare plaatsen. Let daarom goed op bij het plaatsen van een reservering.

  • Een voucher geeft gratis toegang voor maximaal 30 leerlingen en 2 begeleiders.
  • Voor elke extra leerling betaalt u € 6,25 en voor elke extra begeleider € 5,00.
  • Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is er een eerste limiet van 2 groepen per school.
  • Wilt u met meerdere groepen komen, worden alle overige groepen op een reservelijst geplaatst.
  • Dit speciale programma wordt alleen aangeboden op bovengenoemde data en tijden en is alleen te reserveren indien er nog ruimte is. Afwijken hierop is niet mogelijk.
  • U hoort direct of uw groep geplaatst is.
  • De voucher dient u mee te nemen en in te leveren voorafgaand aan het programma.
  • Indien de voucher niet wordt ingeleverd, vervalt het recht van deelname aan het programma.

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreider programma dan Museumschatjes? Bijvoorbeeld een workshop vuur maken volgen, graan malen, brood en/of Germaanse koeken bakken, kanovaren of zelfs 1 of meerdere nachten vertoeven op het museumterrein? Neem dan eens een kijkje op www.prehistorischdorp.nl/educatie/prehistorie of www.prehistorischdorp.nl/educatie/middeleeuwen. Of bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling boekingen via boekingen@eindhovenmuseum.nl of 040-2522281.

AGENDA


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >


De Romeinen komen! schrijf jij geschiedenis?
Was op 30 april - 8 mei

De Romeinen komen in de meivakantie! Ontdek het leven van deze veroveraars en bewonder de welvaart die ze naar onze streken brachten. Bouw jij mee aan een inheems-Romeins gebouw?

bekijk het evenement >


De échte wereld van Jeroen Bosch
Was op 3 juli

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

bekijk het evenement >