Zin in een historisch schoolreisje?


Scholen ontdekken het verleden bij ons. Ontdekt de ijzertijd of waan jezelf in de middeleeuwen!

Eversham is een typisch dorpje uit de ijzertijd. Hier scharrelen de kippen tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. In het middeleeuwse Endehoven waan je jezelf in de tijd van de wereldberoemde schilder Jeroen Bosch. De groepsactiviteiten en educatie programma's spelen in op de thema's uit die tijd.

Tip: boek een rondleiding en bewonder de adellijke hoeve, de voorloper van het kasteel in Brabant.

Lees verder voor meer info:

Meer info of direct boeken: neem contact op!!
Schoolreisjes en excursies

AGENDA


Ridderbanket: schuif aan voor de heerlijkste spijzen en dranken
11 aug

De winnaar van het riddertoernooi wordt gehuldigd tijdens een middeleeuws ridderbanket. Na sluitingstijd als alleen middeleeuwse bewoners en enkele gasten nog binnen de stadsmuren van Endehoven verblijven, serveert de herbergier van Den Bonten Os de heerlijkste spijzen en dranken. Voor het hele gezin!

bekijk het evenement >


middeleeuws riddertoernooi: harnas aan & te paard!
11 - 12 aug

Anno 1385: Elisabeth van Sevenborn en Cranendonck wordt als nieuwe Vrouwe van het middeleeuwse stadje Endehoven ingehuldigd. Ridders en burgers vieren ter ere van de nieuwe Vrouwe een groots tweedaags feest met als hoogtepunt het riddertoernooi met steekspel. 

bekijk het evenement >


beleef 15.000 jaar in 1 dag!
7 juli - 2 sep

Jouw leukste zomertrip: reis 15.000 jaar terug in de tijd, ontmoet heel veel historische figuren in hun jagershutten, ambachtshuizen, prehistorische en inheems Romeinse hoeves. Met vele historische belevenissen, van vuur & ijzer maken, broodjes bakken tot boomstamkano varen, boogschieten en nog veel meer!

bekijk het evenement >