Deze week

Overleef in zes historische tijdperken. Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel & steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Loop binnen in historische gebouwen, archeologisch gereconstrueerd. De boerderijen en ambachtshuizen komen tot leven komen met Mixed Reality de Tijdkijker! Download de app al thuis.

Boek nu je tickets

Doe in het nieuwe seizoen mee aan historische activiteiten zoals telkens wisselend per seizoen boogschieten, boomstamkano varen, smeden, tin gieten, armbandje vilten, vuur maken en nog veel meer. Je haalt dus nog meer uit een abonnement!

En verder speel historische spelletjes, ontdek Virtual/Augmented Reality de Tijdkijker, maak Oerselfies, check de REDBAD-filmlocaties en ontdek de tijdkisten!

Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste.Ontdek jij ze allemaal?

Historische belevenissen!

Maak jij een Oerselfie? Met de Tijdkijker Augmented Reality ervaring!

Ontmoet historische bewoners op hun erven, ambachtsgebouwen en hoeves.  Vanaf dit weekend extra veel historische belevenissen!

Dagelijks rondleiding om 13.00 uur vanaf het middeleeuwse Marktplein.

Elke woensdag van 15.00 tot 17.00 uur is er het Historisch Ambachtenlab. Van brood bakken tot kaasmaken en van weven tot smeden – iedere week werken we aan een ander project.
Speciaal voor 10- 12 jaar.VR De Tijdkijker

Virtual Reality-ontdekroute De Tijdkijker brengt je terug middenin historische scène's van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. De Virtual Reality-belevenis combineert Virtual samen met Augmented Reality. Lees meer of kijk de video

AGENDA


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >


De Romeinen komen! schrijf jij geschiedenis?
Was op 30 april - 8 mei

De Romeinen komen in de meivakantie! Ontdek het leven van deze veroveraars en bewonder de welvaart die ze naar onze streken brachten. Bouw jij mee aan een inheems-Romeins gebouw?

bekijk het evenement >


De échte wereld van Jeroen Bosch
Was op 3 juli

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

bekijk het evenement >