Plan je route

PreHistorisch Dorp ligt in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven. 

De ingang van het historische park aan de Boutenslaan 161B (5644 TV) bereikt u via de ventweg aan de Boutenslaan (rondweg).

Aanrijroutes

Vanaf de N2:

Op de N2, ten zuiden van Eindhoven neem je afrit 33 (Waalre / Valkenswaard), en ga je aan het einde van de weg richting Eindhoven. Bij het 4e verkeerslicht (net na het Shell pompstation) sla je linksaf, de ring op (Boutenslaan). Ga daarna meteen rechts, de ventweg op. Dan linksaf onder de tunnel door (hoogte 3.20 m). Direct erna weer rechtsaf. Aan de linkerkant ligt het museum!

Vanaf de Ring (ter hoogte van het Evoluon):

Blijf de Ring volgen in zuidelijke richting richting Gestel/Stratum. Na de Beukenlaan bij de rotonde rechtdoor. Je volgt de Botenlaan; deze gaat over in de Limburglaan. Bij de volgende rotonde rechtdoor de Boutenslaan op. Na ongeveer 850 meter neem je rechts de ventweg. Na 160 meter ligt aan de rechterkant het parkeerterrein van het museum. U kunt hier gratis parkeren. De voetgangersingang naar het museum ligt 100 meter verder aan de rechterkant.

Parkeren

Bij preHistorisch Dorp is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Bij grote evenementen (zoals het Vikingfestival) is er een bewaakte parkeerplaats direct naast het museum bij Rijschool De Leeuw. Op dit afgesloten terrein parkeer je de auto de hele dag tot een half uur na sluitingstijd voor slechts 3,- Het is toegestaan om mensen die slecht ter been zijn voor de ingang van het museum af te zetten en daarna de auto te parkeren.

Openbaar vervoer

Vanaf station Eindhoven Centraal

  • Neem buslijn 317 (Dommelen), 318  (Luyksgestel), 407 (High Tech Campus) of buslijn 7 (Maxima Medisch Centrum).
  • Stap uit bij bushalte Boutenslaan.
  • Ga vóór het stoplicht rechtsaf (ventweg Boutenslaan) op. 
  • Volg de bruine borden prehistorisch Dorp (onder viaduct). 
  • Dit is ongeveer 6 minuten lopen.