Het Museumpark

Overleef in zes historische tijdperken. Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel & steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Loop binnen in historische gebouwen, archeologisch gereconstrueerd.

Doe mee aan historische spelletjes, maak Oerselfies, check de REDBAD-filmlocaties en ontdek de tijdkisten! De boerderijen en ambachtshuizen komen tot leven komen met Virtual Reality-app de Tijdkijker! Download de app al thuis.

Boek nu je tickets

Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens uw bezoek? Onze herbergier serveert verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden

In het weekend en tijdens schoolvakanties van 11.00 tot 17.00 uur

Lees meer een bekijk het menu

Wil je iets weten over jouw bezoek aan preHistorisch Dorp? Lees verder onderaan de pagina in onze 'veelgestelde vragen'.

Ontdek de geschiedenis met De Tijdkijker

De Tijdkijker-app brengt je terug middenin historische scène's van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. De Virtual Reality-belevenis combineert Virtual samen met Augmented Reality.

Met Tijdkijker van preHistorisch Dorp kun je niet alleen een virtual reality tour door het museum doen, je kunt ook een heuse speurtocht ondernemen! 

Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Historische belevenissen!

Ontmoet historische bewoners in zes tijdperken op hun erven, ambachtsgebouwen en hoeves.

Een historische bewoner vertelt over het verleden tijdens de rondleiding. Elke dag om 13.00 uur vanaf het middeleeuwse Marktplein. 

Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij, geheel vrijblijvend, een rondleiding op maat. Hier voor kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Heb jij altijd al willen leren smeden? Of zou je heel graag een leren tas willen maken? Kom dan op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 naar het historisch ambachtenlab! (Tot en met 12 jaar)

Ontdek de zes tijdperken met de virtual reality tour en ga op speurtocht met de Tijdkijker-app! Op 3 plekken kun je een toffe Oerselfie maken. Heb je alle punten gevonden en de opdrachten goed uitgevoerd? Dan ben jij een echte tijdreiziger! Download de app in de Apple Store of Google Play Store

Bekijk de plattegrond

Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


ontdek het begin van dutch design: kom bij ons oerontwerpen!
13 - 28 okt 2018

De herfstvakantie sluit dit jaar precies aan op de Eindhovense Dutch Design Week. Maar wist je dat Nederlanders al heel lang bezig zijn met uitvindingen en het ontwerpen van handige spullen voor in huis? Kom naar het preHistorisch Dorp en we laten je het zien. De hele week zal in het teken staan van ambachten en je kunt zelf overal aan meedoen.

bekijk het evenement >


Halloween Griezeltocht
27 okt 2018

Lekker griezelen! In het laatste weekend van het seizoen vieren wij Halloween, of, zoals het vroeger heette All Hallows Eve. In preHistorisch Dorp richten we ons griezelfeest speciaal op kinderen van de basisschoolleeftijd. Met een spannende, maar niet angstaanjagende speurtocht gaan we het hele dorpje door. Naarmate de duisternis invalt wordt het vanzelf spannender – we blijven zaterdagavond speciaal ook wat langer open!


bekijk het evenement >