Het Museumpark

Wij openen voor dagbezoekers weer op zaterdag 30 maart 2019!

Voor groeps-arrangementen (ook in de winter) lees verder:

Vanaf zaterdag 30 maart 2019: overleef jij in zes historische tijdperken? Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel & steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Loop binnen in historische gebouwen, archeologisch gereconstrueerd. Doe mee aan historische spelletjes, maak Oerselfies en ontdek de tijdkisten


Koop nu je tickets

Wat is er te doen in het preHistorisch Dorp?
Een korte docu door MuseumTV:


Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens uw bezoek? Onze herbergier serveert verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden

Vanaf 30 maart in het weekend en tijdens schoolvakanties van 11.00 tot 17.00 uur

Lees meer een bekijk het menu

Wil je iets weten over jouw bezoek aan preHistorisch Dorp? Lees verder onderaan de pagina in onze 'veelgestelde vragen'.

Ontdek de geschiedenis met De Tijdkijker

De Tijdkijker-app brengt je terug middenin historische scène's van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. De Virtual Reality-belevenis combineert Virtual samen met Augmented Reality.

Met Tijdkijker van preHistorisch Dorp kun je niet alleen een virtual reality tour door het museum doen, je kunt ook een heuse speurtocht ondernemen! 

Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Historische belevenissen!

Ontmoet historische bewoners in zes tijdperken op hun erven, ambachtsgebouwen en hoeves.

Een historische bewoner vertelt over het verleden tijdens de rondleiding. Elke dag om 13.00 uur vanaf het middeleeuwse Marktplein. 

Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij, geheel vrijblijvend, een rondleiding op maat. Hier voor kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Heb jij altijd al willen leren smeden? Of zou je heel graag een leren tas willen maken? Kom dan vanaf woensdagmiddag 3 april van 15.00 tot 17.00 naar het historisch ambachtenlab! (Woensdagmiddagen, 8 tot en met 12 jaar)

Ontdek de zes tijdperken met de virtual reality tour en ga op speurtocht met de Tijdkijker-app! Op 3 plekken kun je een toffe Oerselfie maken. Heb je alle punten gevonden en de opdrachten goed uitgevoerd? Dan ben jij een echte tijdreiziger! Download de app in de Apple Store of Google Play Store

Bekijk de plattegrond

Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


Seizoensopening [2019]
30-31 maart 2019

We gaan weer open! Helpen jullie ons mee met de leukste historische activiteiten? Zet het alvast in je agenda zaterdag 30 maart 2019!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

Het meest succesvolle evenement van het jaar! In 2019 met nog meer vroegmiddeleeuwse Vikingen, Friezen en andere historisch bewoners uit de tijd van Franken & Vikingen. Met dit jaar nog meer ambachten, een nog grotere Vikingmarkt en nog meer shows. Met Vikingdiner (op reservering)! Hier moet je bij zijn!

bekijk het evenement >